Hoe krijg jij je factuur wel betaald?

Hoe krijg jij je factuur wel betaald?

jan 23, 2020 Finance by admin

Natuurlijk wil je graag dat je facturen snel worden voldaan. Maar hoe zorg je er nu voor dat je klant snel betaalt? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

1. Controleer de klant

Voordat je zaken met iemand doet is het slim om eerst de kredietwaardigheid en betaalmoraal van de klant te controleren, zeker als het om grotere bedragen gaat. Bij bedrijven kun je de inschrijving in het handelsregister van de KVK raadplegen. Zo kun je zien wie er tekeningsbevoegd is en of er geen sprake is van een faillissement. Ook kun je op zoek gaan naar recensies over dit bedrijf en de persoon.

Een consument kun je vragen om een ‘Eigen Inzage’ van de gegevens van het BKR te overleggen. Hierin kun je zien of de klant eventuele schulden heeft.

2. Vraag om een vooruitbetaling

Als het om een grote klus gaat, kun je de klant vragen om een vooruitbetaling. Dit kan het gehele bedrag zijn of een deel van een bedrag. Een consument mag je wettelijk niet meer dan 50% vooruit laten betalen, dus houd hier rekening mee.

3. Spreek een betalingstermijn af

De betalingstermijn vermeld je natuurlijk op de factuur, maar het is ook slim om daar van tevoren al afspraken over te maken. Misschien gaat de klant uit van een termijn van 30 dagen, terwijl jij graag binnen 14 dagen het bedrag wilt ontvangen. Door hier van tevoren afspraken over te maken kun je misverstanden voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *